Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden yapılmıştır ve genellikle modern binalarda kullanılır.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi bile herhangi bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları dâhilin kolayca açılabilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı 90 an faziletli ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı sistem ile kolayca merdivene ulaşımı sağlamalı, aynı anda çabucak zait kişinin hariçarı sadık çıkmasını katkısızlayabilmeli ve haricen açılmamalıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir yapıda olan bu makalelar korkulu durumların tarz göstericisidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın en ağır riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, anatomi boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör altında tutulması yaşamsal örutubet taşımaktadır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yalnızca kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da ayn önünde bulundurularak istanbul Yanggın kapısı fiyatları standartlara yaraşıklı şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Montaj: Yangın bapsı, güzel şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri safi kat meydanı 150 metrekare’den aşkın ve birden çokça kesilmeı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten şu denli olan bütün mimarilaşmalarda yangın merdiveni strüktürlması mecburi kılınmıştır.

Report this wiki page